YNNO

Projectmanagement • 1.000 m² • 2009 – 2010

ProjectIn de media

De consultants van YNNO, het adviesbureau voor nieuwe manieren van werken, zijn verfrissend, vernieuwend en vooruitstrevend. Dus geen traditioneel kantoor, maar een uitdrukkelijke wens voor een inspirerende werkomgeving. De keuze voor Creative Valley te Utrecht was dan ook snel gemaakt. Het basis idee voor Creative Valley is een gebouw voor bedrijven die vernieuwend willen werken. Kritische mensen die een betere leefomgeving willen. Ze kiezen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit, zowel op het werk als thuis.

Bedrijven die vernieuwend werken, zijn geen virtuele kantoren die drijven op thuis werken en telewerken. Het zijn bedrijven die de waarde zien van kennis delen en leren, die interactie willen tussen medewerkers en die vertrouwen willen opbouwen. En dat is niet virtueel te doen, een kantoor blijft dus essentieel.  Vernieuwende werkers stellen wel andere eisen aan hun kantoor; het moet keuze bieden uit verschillende typen werkplekken die geschik zijn voor verschillende typen werkzaamheden; overleggen, nadenken, schrijven, bellen, brainstormen, ontspannen. Met deze uitgangspunten werd een werkomgeving ontworpen, YOUWORK, welke zeer goed aansluit op de verschillende wensen en eisen van de medewerkers.

Daarnaast werd YOUMEET ingericht, een omgeving voor workshops en trainingsessies op het vlak van de nieuwe manieren van werken. Klanten worden begeleid in het volgen van een creatief vergaderproces in vijf stappen, gericht op resultaat. Gewoonlijk worden alle etappes van een besluitvormingsproces in dezelfde ruimte afgelegd. In Youmeet wordt echter voor iedere stap een uitgebalanceerde omgeving aangeboden, die de deelnemers in de juiste stemming brengt en is voorzien van de juiste apparatuur en hulpmiddelen om het doorlopen van het onderdeel optimaal te ondersteunen.

Sinds de oplevering in maart 2010 verkrijgen YNNO en Creative Valley met deze uitzonderlijke manier van huisvesten veel media aandacht.